Jerôme Tonnaer

Ik ben Jerôme Tonnaer (1979), een ervaren BIG geregistreerd gz-psycholoog in Nijmegen. Daarnaast ben ik gastdocent aan de opleiding psychologie van de Radboud Universiteit.

Ik ben gespecialiseerd in doelgerichte kortdurende therapie. Ik help mensen een gevoel van controle terug te krijgen over hun leven. Dit houdt in dat je tijdens de therapie concrete handvatten krijgt en je je niet afhankelijk blijft voelen.

De basis van mijn therapie is dat je je gehoord, begrepen en geaccepteerd voelt. Alleen van daaruit is er verandering mogelijk. Dat opent namelijk de deur om grip op je leven te krijgen door iets te veranderen in je gedrag, in je gedachten en in de manier waarop je je verhoudt tot je gedachten en gevoelens. Mijn cliënten waarderen het eerlijke, open en gelijkwaardige contact dat ik als mens tot mens met hen aanga.

Qua therapiestroming maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie (waaronder ook ACT: Acceptance and Commitment Therapy). Deze therapievorm heeft zich zowel in de praktijk als wetenschap keer op keer bewezen als effectieve methode. Voor het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen maak ik gebruik van EMDR. Mijn visie is sterk beïnvloed door mindfulness, hetgeen ik privé ook dagelijks beoefen (boeddhistische zen meditatie in de Plum Village traditie). Het vormt een bron van geluk en steun voor mij. Als het van toepassing is kan ik mindfulness in de therapie integreren.

Mijn overtuiging is dat je een grote invloed hebt op je eigen welzijn. Het doet mij goed om hoop en vertrouwen in een beter leven te herstellen. Ik voel me dankbaar dat ik keer op keer concrete resultaten zie als gevolg van mijn werk.

Naast mijn werk als psycholoog ben ik ook echtgenoot en vader. In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur, (persoonlijke) ontwikkeling, zwemmen, kamperen, lezen en nieuwe dingen leren en ontdekken.

Ik heb verschillende blogs op deze site.

Hieronder enkele reviews die voortkomen uit de evaluatie bij afsluiting van de behandeling (deze zijn anoniem gepubliceerd na expliciete toestemming van de cliënt).

In april 2020 heb ik mij aangemeld voor hulp bij Lindeboom psychologen vanwege een postnatale depressie. Al vrij snel werd ik gebeld door Jerôme Tonnaer, één van de psychologen van Lindeboom, dat ik in mei 2020 terecht kon.
Natuurlijk was dit spannend, maar ik ben zó blij dat ik dit gedaan heb. Een aantal maanden heeft hij mij begeleid door middel van EMDR therapie, maar ook één op één gesprekken. Dit heeft mij zodanig geholpen dat ik nu, ruim acht maanden later, oprecht kan zeggen dat ik mij nog nooit zo goed heb gevoeld!
De persoonlijke aandacht, het gevoel dat je serieus wordt genomen en de fijne begeleiding, daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Dus; twijfel je nog? Niet doen, gewoon aanmelden en dit aangaan, want naast dat je het waard bent, is de hulp die je hier krijgt professioneel en écht van grote waarde voor je leven!

“Met hulp van Jerome is het me gelukt om uit mijn depressie te komen. Ik heb er vertrouwen in dat ik niet snel meer depressief zal worden, omdat ik veel geleerd heb in therapie. Jerome had oog voor waar ik behoefte aan had en wat wel en niet werkte voor mij. Hij wist op het juiste moment, de juiste dingen te zeggen. “

“Tijdens de gesprekken voelde ik me gezien, begrepen en gewaardeerd. En ik voelde me veilig om te vertellen en te laten zien.”

“De therapie duurde kort maar was zeer effectief. Je voelt je bij Jerome op je gemak, hij is rustig, vriendelijk en gebruikt humor om te relativeren. Heel prettig was ook dat hij een beroep doet op je eigen kracht en zelfstandigheid. Zijn visie op hulpverlening is verfrissend!”

“Wat ik fijn vond aan de therapie is vooral dat het heel anders was dan de eerdere therapieën die ik heb gehad, op een positieve manier. Het was snel en effectief, niet bijvoorbeeld bijna een hele sessie napraten over hoe het ‘huiswerk’ ging, wat vaak wel zo ging bij andere therapieën. Ik vond het ook fijn om soms wat persoonlijke dingen te horen. Dit heb ik ook nooit eerder gehad in andere therapieën. Ik heb concrete tips gekregen waar ik echt veel aan heb en ik ben dingen anders in gaan zien.”

“Ik heb mijn therapeut als heel begripvol, rustig maar ook iemand met humor ervaren, ik voel me niet snel ergens op mijn gemak, maar bij hem wel en hij heeft mij in elk geval op een voor mij fijne manier heel erg geholpen!!! waar ik heel blij mee ben!”

“Jerôme Tonnaer heeft mij handvatten aangereikt waardoor ik nu zelf in staat ben om positiever, nuchterder en met meer zelfvertrouwen om te gaan met negatieve ervaringen en gedachten. Door het aangereikte in de praktijk te brengen ben ik in staat om negativisme om te zetten in positief realisme. Door de cognitieve gedragstherapie is de balans tussen het doen en mijn gevoel daarbij veel meer in evenwicht.”

“Jerome is een vakman, maakt vlot een behandelplan dat ook inderdaad werkt, geeft goede informatie en tips waardoor ik weer snel zelfstandig mijn leven kan voortzetten.”

“Fijne therapeut, hele rustige uitstraling. Die heel goed luistert naar de problemen waar je mee zit. Zou hem zeker aanbevelen.”

“Toen ik aan de behandeling begon, had ik weinig vertrouwen dat het ooit goed zou komen met mij. Ik was mentaal en lichamelijk een wrak geworden en had geen zin in het leven. De behandeling zelf vond ik op sommige momenten zeer confronterend. Toch heeft deze behandeling goede resultaten voor mij geleverd. Dankzij de gesprekken met Jerôme heb ik kunnen inzien dat ik zelf het regie over mijn eigen leven en lichaam heb en dat ik dit goed moet bewaken. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor.”

“Jerôme is rustig, vriendelijk en betrouwbaar. Het heeft mij veel opgeleverd om bij hem in therapie te gaan.”