Jerôme Tonnaer

Jerôme Tonnaer

Mijn naam is Jerôme Tonnaer (1979), BIG geregistreerd gz-psycholoog in Nijmegen en daarnaast ben ik gastdocent aan de opleiding psychologie van de Radboud Universiteit.

Ik heb geruime ervaring in krachtige, kortdurende therapie waarbij mijn motto is: practice what you preach. Ik weet niet alleen door mijn opleiding wat helpend is, maar misschien wel vooral door mijn (eigen) ervaring. In mijn leven speelt de beoefening van mindfulness een grote rol en daar haal ik veel plezier uit.

Hoe behandel ik mensen? Heel simpel: zoals ik zelf behandeld zou willen worden. Eerlijk, gelijkwaardig, doelgericht, nadruk op het positieve zonder afhankelijkheid van de therapeut in de hand te werken.

Ik heb een diep vertrouwen dat je een grote invloed hebt op je eigen welzijn. Het doet mij goed om mensen weer hoop en vertrouwen te geven in een beter leven. Het is mooi om te zien dat goed onderbouwde, effectief bewezen methoden hun vruchten afwerpen.

Ik heb verschillende blogs op deze site.

Hieronder enkele reviews uit het evaluatieformulier dat cliënte aan het einde van de behandeling toegestuurd krijgen (deze worden alleen gepubliceerd bij toestemming)

“Met hulp van Jerome is het me gelukt om uit mijn depressie te komen. Ik heb er vertrouwen in dat ik niet snel meer depressief zal worden, omdat ik veel geleerd heb in therapie. Jerome had oog voor waar ik behoefte aan had en wat wel en niet werkte voor mij. Hij wist op het juiste moment, de juiste dingen te zeggen. “

“Tijdens de gesprekken voelde ik me gezien, begrepen en gewaardeerd. En ik voelde me veilig om te vertellen en te laten zien.”

“De therapie duurde kort maar was zeer effectief. Je voelt je bij Jerome op je gemak, hij is rustig, vriendelijk en gebruikt humor om te relativeren. Heel prettig was ook dat hij een beroep doet op je eigen kracht en zelfstandigheid. Zijn visie op hulpverlening is verfrissend!”

“Wat ik fijn vond aan de therapie is vooral dat het heel anders was dan de eerdere therapieën die ik heb gehad, op een positieve manier. Het was snel en effectief, niet bijvoorbeeld bijna een hele sessie napraten over hoe het ‘huiswerk’ ging, wat vaak wel zo ging bij andere therapieën. Ik vond het ook fijn om soms wat persoonlijke dingen te horen. Dit heb ik ook nooit eerder gehad in andere therapieën. Ik heb concrete tips gekregen waar ik echt veel aan heb en ik ben dingen anders in gaan zien.”

“Ik heb mijn therapeut als heel begripvol, rustig maar ook iemand met humor ervaren, ik voel me niet snel ergens op mijn gemak, maar bij hem wel en hij heeft mij in elk geval op een voor mij fijne manier heel erg geholpen!!! waar ik heel blij mee ben!”

“Jerôme Tonnaer heeft mij handvatten aangereikt waardoor ik nu zelf in staat ben om positiever, nuchterder en met meer zelfvertrouwen om te gaan met negatieve ervaringen en gedachten. Door het aangereikte in de praktijk te brengen ben ik in staat om negativisme om te zetten in positief realisme. Door de cognitieve gedragstherapie is de balans tussen het doen en mijn gevoel daarbij veel meer in evenwicht.”

“Jerome is een vakman, maakt vlot een behandelplan dat ook inderdaad werkt, geeft goede informatie en tips waardoor ik weer snel zelfstandig mijn leven kan voortzetten.”

“Fijne therapeut, hele rustige uitstraling. Die heel goed luistert naar de problemen waar je mee zit. Zou hem zeker aanbevelen.”

“Toen ik aan de behandeling begon, had ik weinig vertrouwen dat het ooit goed zou komen met mij. Ik was mentaal en lichamelijk een wrak geworden en had geen zin in het leven. De behandeling zelf vond ik op sommige momenten zeer confronterend. Toch heeft deze behandeling goede resultaten voor mij geleverd. Dankzij de gesprekken met Jerôme heb ik kunnen inzien dat ik zelf het regie over mijn eigen leven en lichaam heb en dat ik dit goed moet bewaken. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor.”

“Jerôme is rustig, vriendelijk en betrouwbaar. Het heeft mij veel opgeleverd om bij hem in therapie te gaan.”