Mariëtte Verhoeven

Mariëtte Verhoeven

Mijn naam is Mariëtte Verhoeven. Ik ben een BIG- geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog, en ook geregistreerd als cognitief gedragstherapeut en als practitioner EMDR. Ik heb ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg, onder andere in instellingen voor jeugdzorg en voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ook heb ik lange tijd in de psychiatrie gewerkt. Ik heb allerlei functies gehad, maar uiteindelijk vind ik het toch het mooiste om rechtstreeks met cliënten te werken.

Ik vind het heel bijzonder om samen met elke individuele client te ontdekken wat zijn of haar sterke kanten zijn, om daar in de therapie gebruik van te kunnen maken. Mijn inspiratie daarbij vind ik in de positieve psychologie. Ik heb ruime ervaring met allerlei soorten problemen zoals depressie, stress-gerelateerde klachten, dwangklachten, slaapproblemen en sociale problemen, maar vooral ook met het behandelen van trauma’s. Hierbij maak ik vaak gebruik van EMDR. Dit is een wetenschappelijk bewezen methode voor het behandelen van trauma-gerelateerde klachten, die snel en effectief werkt. De cliënt hoeft hierbij nauwelijks over de trauma’s te praten.

Ik vind het heel belangrijk om samen met de client te zoeken naar de meest passende wijze van behandelen. Daarbij maak ik wel gebruik van wetenschappelijk bewezen behandelmethodes, maar deze zijn voor mij nooit leidend. Ik probeer juist het individu centraal te stellen met de eigen sterke en minder sterke kanten.

Veiligheid, betrokkenheid, deskundigheid,een positieve instelling en een individuele benadering zijn de kernwoorden die mijn werkwijze typeren. Een goede samenwerking met andere hulpverleners staat voor mij hoog in het vaandel.