Tamara Bremer

Mijn naam is Tamara Bremer (1975). Ik ben BIG geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en heb ruime ervaring binnen de basis-ggz, medische psychologie en werkgerelateerd.

Ieder mens heeft krachtige en kwetsbare kanten en kan op een bepaald moment in zijn leven vastlopen, bijvoorbeeld door een verandering of het meemaken van een ingrijpende gebeurtenis. Ik vind het erg leuk om te helpen om hier een weg in te vinden en doe dat met een open, niet oordelende houding. Ik vind het belangrijk om aandacht te hebben voor je specifieke situatie, hulpvraag, klachten en emoties. En daarnaast te stimuleren om je krachtige kanten weer te voelen en om stapjes te maken in de richting die voor jou belangrijk is. Dat maakt elke behandeling uniek en afgestemd op de persoon.

Mijn ervaring ligt bij kortdurend behandelen, gericht op verschillende klachten en hulpvragen. Zoals beter leren voelen en aangeven van wensen en grenzen; meer plezier en balans vinden in het leven; verwerken van nare ervaringen, bijvoorbeeld rondom zwangerschap en bevalling; beter leren omgaan met onzekerheid, angst en piekeren; beter leren omgaan met lichamelijke klachten.

Ik maak gebruik van meerdere kaders. Mindfulness helpt bij het leren om bewuster te leven en bevordert een milde houding naar jezelf en anderen toe. Lichaamsgerichte therapie kan helpen om de signalen van je lichaam beter te leren kennen. Emdr is een ervaringsgerichte vorm om traumatische ervaringen te verwerken. Trauma kan bewust en onbewust spanning geven en ‘op je leven drukken’. Oplossingsgerichte therapie stimuleert om je kracht te hervinden.  Cognitieve gedragstherapie geeft handvatten om anders om te gaan met minder prettige gevoelens en gewoonten. Van schematherapie gebruik ik ervaringsgerichte interventies. Hiermee kun je meer leren leven naar wie je werkelijk bent in plaats van wat je hebt aangeleerd hebt.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik houd van familie, vrienden, wandelen, lekker eten, koken, yoga en mindfulness.